Mat og Drikke

Mat i farta

Det er sikker ikke bare jeg som sliter med å finne nok tid å sette seg ned å spise/drikke et sunt og godt måltid. Jeg har funnet min løsning på "problemet" J

 Denne er også helt fantastisk å ha med seg i shaker'n mens man er i farta, for eksempel i bilen, toget ect.



Du trenger:

1 neve hasselnøtter

1 neve valnøtter

1 neve cashewnøtter (uten salt)

2 never havregryn

Kjør/hakk dette i smoothie-maskinen, for at kroppen skal ta opp næringen best!

Bland så 2 ss ekte honning og 1 ½ ss olivenolje sammen med nøtt og korn-blandingen.

Deretter har du blaningen over på stekebrett og det hele stekes på 150c i ca 30 min.

 Mens det stekes sprøtt og godt, kjører du smoothie-maskinen med

2 never jordbær

1 ½ never blåblær

1 moden banan




Raskt, sunt og veldig veldig godt!

(Denne nøtt og korn-blanding er forresten også veldig god med tørkede frukter og mager vanilje kesam.)

Bon appetit!

Sandwich (Lav karbo)

 



Du trenger:

  • Lavcarb brød
  • Salat
  • Kylligfillet
  • Bacon
  • Parmesan

 

Stek bacon sprøtt! Legg de så til "kjøl" på et tørkepapir på benken mens du steker skivene lett i stekepannen.

Del skivene på skrå. Legg et salatblad på og start å legge lag på lag med kyllingfillet ? bacon. Avslutt med lett rasp med parmesan og slutt det hele med å legge lokket på (den andre halvdelen av skiven).

Bon appetit!

Verdens beste skolebrød




Du trenger:

  • 1 L Melk
  • 150 gr margarin
  • 2 L Mel
  • 2,5 dl sukker
  • 100 gr gjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 vaniljestang
  • Vaniljekrem
  • Melis og kokos til pynt

 

Slik gjør du:

1. Smelt margarin.

2. Ha i melk og vaniljestangen (husk å skrape ut korna inni stangen DETTE ER DET MED SMAKEN I, men legg den ferdig skrapet stangen i blandingen også) deretter varm opp til ca 40 grader.

3. Bland alt det tørre.

4. Hell melkeblandingen i det tørre og elt GODT! (Bruker du kjøkkenmaskin skal den kjøres til den mister eltekroken sin.)

NB! Bruker du fersk gjær må dette først røres ut i smør og melkeblandingen.

5. Hev deigen under plastfolie til dobbe str.

6. Bak ut boller i lik str å la de så heve nok en gang. ( ½ time)

7. Bruk så to t-skjer og lag et hull midt i hver bolle og fyll ?hullet? med vaniljekrem.

8. Deretter la de heve nok en ½ time

Det er hevingen som gir det perfektet resultatet!

9. Stekes på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader 8-10 min. (Varierer fra ovn til ovn)

 

Blomkålsuppe på Lisevise



Du trenger:

  • 9 dl Kylling/kalkun kraft el. 1L vann og 2stk store kylling buljong terninger
  • 1 blomkål
  • 1/2 brokkoli
  • 3dl matfløte
  • Margarin
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

1. Kokk opp vann og buljong. (Jeg hadde ikke mer kalkunkraft igjen i fryseren)

2. Kutt så brokkoli og blomkål i passe bite, også stilken. OBS!  LEGG VEDSIDEN  1/3 AV DE FINESTE BLOMKÅLTOPPENE.

13. Når blomkål og brokkolien er kokt møre, trekker du kasserollen av kokeplaten og kjører blomkål og brokkoliblandingen til en glatt suppe med stavmikser eller i en blender.

14. Sett blomkål toppene til koking i vann og litt salt.

   5. Sett så kasserollen med blandningen tilbake på kokeplaten og hell matfløte i blandingen og en dæsj margarin (ca 25 gr). Gi dette et oppkok og rør om.

   6. Smak til med salt og pepper.

 

Serveres med ferske rundstykker.(oppskriften på knyterundstykkene vil komme senere)



Bon appetit!

Julekonfekt

 

Havredrømmer



Du trenger:


  • 500 g marsipan
  • 300 g smør/margarin
  • 8 ss kakaopulver
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl kokosmasse

 

Slik gjør du:


  1. Riv marsipan grovt
  2. Arbeid inn så romtemperert smør/margarin
  3. Tilsett kakao og havregryn i smør og marsipanblandingen og kna alt godt sammen.
  4. Lag så kuler av blandingen (ca. en ts.str) og rull de i kokosmasse.

 

Konfekten bør stå kjølig frem til servering!

Salt og søte oreo cupcakes

 

 

Du trenger:

  • 200 gr Hveteme
  • 2 ss Maisena
  • 2 ts Bakepulver
  •  ½ ts Natron
  • 3 Egg
  • 200 gr Sukker
  • 1ss Vanilje-essens
  • 2 dl smeltet margarin/olje
  • 2 dl Kremfløte
  • Knust Oreo kjeks
  • Havsalt

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 175 c.
  2. Egg og sukker vispes til eggedossis.
  3. Bland så det tørre i en bolle. Ta halvparten av blandingen og rør dette godt inn i eggedossisen.
  4. Tilsett så smeltet margaring/olje, deretter resten av melblandingen , vanilje-essens og kremfløte.
  5. Stekes på midteste rille i ca 12 min.

 

Topping

Du trenger:

  • 100 gr myk Margarin
  • 20 gr smeltet Margarin
  • 1 pt Kokosjokolade
  • 1 halv klype Havsalt
  • ¾ Melis
  •  Vanilje-essens

 

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade og litt margarin.
  2. Rør melis og mykt margarin sammen med vanilje-essens og halvsalt.
  3. Deretter rør inn avkjølt smeltet sjokolade, 
  4. Pynt så avkjølte cupcakes med sjokoladekremen.




Fajitas Kylling burger

 

En lynrask middag for 2! Og ikke mist kjempe god lørdag mat foran Tv'n.



 Du trenger:

  • Kyllingkjøttdeig
  • Fajitas krydder (eller etter eget ønske)
  • Steke smør
  • Div salat/grønnsaker etter eget ønske



Slik gjør du:

1. Sleng kjøttdeig og krydder i en bolle og miks dette sammen raskt med fingra (Ikke tull for mye med deigen da vil den bare bli vanskelig å jobbe med)



2. Jeg har da delt kjøttdeigen i to mindre boller pga klump♥  ønsker burgeren sin noe sterkere enn min.

3. Form deretter deigen til burgere, og stek de på middels varme med litt stekesmør

4. Varm burgerbrød i ovnen eller i panna.

 

 5. Ha på så ønsket garnityr!

Bon appetit!

Pasjonsfruktmousse


Du trenger:

  • 12 stk pasjons frukt/6 appelsiner
  • 2 pkt. TINE Kremost Mandarin og ananas
  • 5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk appelsine
  •  4 ss gelatin pulver

Slik gjør du:

  1. Sikt pasjonsfrukten, så du sitter igjen kun med saften.
  2. Likeså med 2 små eller 1 stor appelsin og varm appelsinjuicen rask i mikro eller i en kasserolle.
  3. Legg gelatinpulver i en liten skål og hell den varme appelsinjuicen over og rør godt! La den så hvile litt.
  4. Ta så i krem osten i pasjonsfruktjuicen og visp godt. Tilsett så gelatin og appelsinblandingen.
  5. Settes i fryseren i ca 20 min.

Etter 20 min

  1. Vips kremfløte og sukker til fløtekrem.
  2. Ta så ut pasjonsfrukt krem fra fryseren og vend kremmen inn i fløtekremmen med en slikkepott så det holder seg luftig.
  3.  Legg så moussen fint i porsjons glass eller stor glassbolle. La den stå minst 3 timer eller natten over før servering.

Pyntes lett med en halvskive appelsin, litt pasjonsfrukt eller så lett som et lite lokk med gele.

 

Håper det smaker!

Blomkålsuppe





Du trenger:

  •        1 Blomkål
  •        7 dl buljong vann
  •        Salt og pepper
  •        3 dl Matfløte
  •        2 ss margarin
  •        2 ss hvetemel

 

Slik gjør du det:

  1. Del blomkål i passe små biter. Legg av ¼ buketter i en mindre kasserolle.
  2. Ha blomkål bitene i en kasserolle med lettsaltet vann og buljong. Kok opp å la det koke til blomkålen er mør. (ca 7 minutter.)
  3. Sett så på den lillekasserollen men blomkål bukettene og kok de nesten møre.
  4. Ta av kasserollen men blomkål bitene og buljongvannet og kjør blomkålen i blenderen til en klatt masse.
  5. Smelt smør og rør inn mel. Hell over blomkål massen og la det små koke.
  6. Putt så oppi blomkålbukettene og pisk inn fløte.
  7. Smak til med salt og pepper.

 Avsluttes med et dryss med fin kuttet, sprøstekt bacon.

Bon appetit

Smaken av vår Smoothie





Du trenger:

  • Banan (frosne)
  • Jordbær (frosne)
  • Vanilje yoghurt
  • Eple juice

 

Slik gjør du:

  1. Kjør de frosne bærene i blender (smoothie maskin).
  2. Hell så i yoghurt og juice og kjør det til pass konsistens.
  3. Hell over i store glass.
  4. Pynt med to sugerør og en kvast sitronmelisse.

 

Nytes kald!

Flesk og duppe

Du trenger:

(til ca. 4 pers.)

·         600 gr Salt sideflesk

·         Poteter

·         Kålrot

·         4 ss Smør

·         4 ss Hvetemel

·         5 dl Melk

·         Salt og pepper

Slik gjør du det:

1.       Skrell og sett potetene til koking. (ca. 20 - 30 min)

2.       Skrell og del kålrot i stenger.

3.       Skjær sideflesket i tynne skiver.

4.       Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.

5.       Spe med melk og rør godt. Kok forsiktig og la blandingen tykne. HUSK rør av og til!

6.       Sett kålrotstengene til koking. (ca.10 - 12 min)

7.       Stek sideflesket på begge sider.

8.       Hell så over steke-fettet som ligger pannen over i sausen og smak til med salt og pepper.

 

Bon appetit!

Små sulten

Kremet Potetsalat


Du trenger:

(til ca 4 pers.) 

  • 8 store kokte poteter
  • 1 1/2 dl lettrømme
  • 1dl melk
  • 1pk (165 gr) majones
  • 2ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts sukker
  • ca. 2 ss hakket purre
  • 1 stk grønt eple

Slik gjør du:

1.      Skrell de kokte potetene. Avkjøl de og del de i terninger.

2.      Bland rømme, majones, melk, sitronsaft, pepper, salt og sukker til en lett krem.

3.      Skrell eple, ta du kjernen og del i noe mindre biter enn potet-terningene.

4.      Kutt purre i halv sirkler.

5.      Bland inn purren, potet-terningene og eplebitene i kremmen.

6.      Smak til med pepper og salt.

7.      Avslutt med et lite dryss purre på toppen.

 

Eggerøre


Du trenger:

  • 2 ½ egg per pers.
  • 1 ss per egg
  • Pepper
  • Salt
  • Finkuttet gressløk

Slik gjør du:

1.      Bland egg og melk godt.

2.      Ha så i pepper og pepper.

3.      Stekes på middels varme.

4.      Rør imellom.

5.      Avslutt med et dryss med finhakket gressløk.

 

Lefserull



Du trenger:

  • Tortilla lefser
  • Serrano skinke
  • Rømme
  • Fin hakket purre
  • Ruccola

Slik gjør du:

1.      Legg ut lefsene og smør et lag med rømme på hver lefse.

2.      Dryss finhakket purre og ruccola over.

3.      Legg så på Serrano skinke.

4.      Rull sammen lefsene, og del i passe store biter.

 

Bon appetit!

Matmuffins

 



250 c' midteste rille i 12 min. 

ca. 7 store eller 12 små.

Du trenger:

  • 8 dl mel (grovt eller fint bestemmer du selv)
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss oregano
  • 100 gr margarin
  • 4 dl melk
  • ca. 2 dl revet hvitost
  • Finhakket purreløk
  • ca. 100 gr skinke i terninger
  • 1 dl soltørkede tomater/ 1/2 paprika i strimler
  1. Sett på ovnen på 250 c'.
  2. Bland mel, bakepulver, sukker, salt og oregano sammen i en bolle.
  3. Smelt margarin og bland inn melken.
  4. Hell så melkesmør blandingen i bollen sammen det tørre. Rør godt!
  5. Ha så oppi kuttet skinke, purre og paprika/sol tørkedte tomater. Rør sammen.
  6. Fordel muffinsmassen i former, og strø ost på toppen.
  7. Settes i midteste rille i ovnen ca 12 min.

 

Bon appe'tit!

Julemiddag

I dag kommer farmor og farfaren til barna på førjulsmiddag her hjemme. Da må man ha en test julmiddag . Det må jeg ha vært år? mmm

De første morgentimene i dag har stått i grøtkoking, ribbe steking, medisterkaker laging og klargjøing til i kveld. Det lukter grøt nesten på hele kjøkkenet. Mmm det lukter så godt. Får liksom litt julefølelse, bare av det.

Noe av det som står på kveldens meny:

Ribbe, røkt julepølser, Hjlagde medisterkaker og sossiser

div grønnsaker og kokte poteter

*-*-*-*-*-*

Hjlaget riskrem m/ hjaget rødsaus

 

Kjører du test julemiddag før "selve" kvelden?

God gammeldags husmorkost

I dag har det vært storlaging av kjøttkaker her hjemme, mens regnet pisket på vinduene.

 

Lillemor var helt i hundre og elsket mammas hjemmelagde kjøttkaker. nam nam nam nam. Thomas kom også innom kjøkkenet og fikk i seg noen kjøttkaker. - Mamma, du er verdens beste du, veit du det. Herre var verden beste kjøttkaker i hele verden

 







 

Raskt middgastips eller kveldskos

Du trenger:

* Pitabrød
* Hvitost
* Piknikskine
* Salat og grønnsaker (det du selv måtte ønske)
* Saus eller dressing


1: Sett på stekeovnen på 220 grader.
2: Fukt pitabrødene og stek de etter anvisning.
3: Hakk og kutter div salater og grønnsaker etter eget ønske.
4: Del ost og skinke i terninger
5: Bland det hele i en bolle.
6: Ønsker du saus eller dressing, følger du anvisning bak posen.
7: Avkjøl Pitabrøde litt, før du opner det.
8: Stapp inn salaten og saus og nyyyyyyyt!




Bon Apèttit!



bloglovin

Dagens middagstips



Baconsnurrede kyllingfilleter med fullkornspasta

Du trenger:

* kyllingfillet
* Bacon
* Fullkornspasta
* Kremet kyllingsaus
* Squash eller Agurk
* Margarin eller Olje

1: Ta bacon og snurr rundt kylling filleten.
2: Kutt gjerne noe bacon i småbiter også.
3: Tilsett margarin eller olje i stekepannen og stek kyllingfilleten og baconbitene, Snu kyllingfilleten ofte. 
4: Kok opp vann med tilsatt salt og margarin eller olje i.
5: Tilsett ønsket mengde fullkornspasta i vannet.
6: mens pastaen og kylling kokes og stekes ordner du saus og kutter opp agurk eller squash.
7: Når pasten er ferdig kokt, siler du av vannet. Og hiver pastaen tilbake i kasserollen.
8: Tøm den ferdige sausen over pastaen, Rør om!
9: Deretter hiver du baconbitene og agurk eller squash oppi blaningen og rører godt om!
10: Anrett pastablandingen på en fat, baconsnurrende kyllingfilleten legger du oppå eller vedsiden.

Velbekomme, Håper det smaker!





bloglovin

Raskt mat-tips på MGPkvelden


Asparges med serranoskinke, lefserull, vannmelon og honningmelon.

1.Skrell nederste del av aspargesen eller kutt den av.
2.Kok opp vann i en kasserolle, tilsett litt salt og sukker.
3.Legg aspargesen i vannet, la de ligge 2 1/2 - 3 min.
4.Avkjøl aspargesen!
5.Smør rømmer utover tortillalefsene.
6.Fortsett med finkuttet rødløk eller purreløk, ruccola og Serranoskine.
7.Rull sammen det hele, og del opp i passende biter. Del gjene på skrå.
8.Kutt opp melon i biter.
9. Nå som aspargesen er kald. surr serranoskine rundt!
10. Anrett dette på et serveringsfat, pynt gjerne med litt ekstra serranoskine, jordbær o.l.

Velbekomme, håper det vil smake!
Ha fortsatt en fortreffelig kveld videre!

bloglovin

Frøken Gjøvaag

Velkommen! Så hyggelig at du har funnet veien hit til Frøken Gjøvaag. Håper du vil trives, og kanskje legger igjen et spor så kan man finne tilbake til deg også. Kontakte meg: frokengjovaag@hotmail.com Alle bilder er mine private, om annet ikke er oppgitt. Spør først om du ønsker å låne! Copyright © Frøken Gjøvaag

Søk og finn i bloggen

BiLDER FRA MiTT HJEM Instagram Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits